ACTUALITATE

Un nou week-end cu amenzi, premise ridicate și drogați pe șosele

Last Updated on ianuarie 16, 2023 by Romeo Crismaru

În ultimele 72 de ore, poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație. Au fost sancţionaţi 101 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 61 care nu au purtat centura de siguranţă. Au fost reținute 33 de premise de conducere și a fost prins încă un drogat.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 613 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 101 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 61 care nu au purtat centura de siguranţă.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 177.000 lei.

Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 33 de permise de conducere și au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare.

La data de 15 ianuarie a.c., ora 23.45, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, în trafic, un tânăr de 21 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Tudor Vladimirescu, după ce a consumat substanțe psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă pentru cocaină, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button