ACTUALITATE

Unde este mai avantajos să alimentați dacă plecați în vacanță în străinătate cu mașina

Vacanța cu mașina reprezintă o variantă accesibilă pentru români, însă cei care pleacă din țară cu autoturismul personal trebuie să știe că peste tot au avut loc scumpiri la carburanți.

Există țări unde motorina și benzina sunt mai scumpe decât în România, dar și țări unde achiziționarea de combustibil este mai avantajoasă.

Potrivit ultimelor date ,,în România prețul unui litru de benzină este în jurul valorii de 1 euro și 74 de cenți, iar cel de motorină – 1 euro și 84 de cenți, adică 8 lei și 61 de bani, respectiv 9 lei și 10 bani”, potrivit digi24.ro.

La acest capitol suntem depășiți doar de Grecia, unde prețul unui litru de benzină a ajuns la 2 euro și 40 de cenți, iar motorina este peste 2 euro litrul.

În Serbia și Bulgaria prețurile sunt mult mai mici. În Bulgaria, litrul de carburant este în jur de 1,65 euro – 1,69 euro. În Serbia benzina este 1,68 euro, iar motorina 1,78 euro.

Cele mai mici prețuri sunt într-o altă destinație preferată de români: Turcia. Acolo, un litru de benzină este 1,53 euro, iar motorina nu este mai mult de 1,55 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button