ACTUALITATE

Ungaria a eliminat plafonarea prețului la carburanți, după ce măsura a provocat o criză, din cauza sancțiunilor UE

foto:Rreuters

Guvernul Ungariei a renunțat, începând de marți, la plafonarea prețului la carburanți, măsură care era în vigoare de un an, după o criză de aprovizionare ce a lăsat sute de benzinării fără carburanți.

Marți seară, premierul Gergely Gulyás a anunțat că plafonul de benzină va fi eliminat, scrie Index.hu. El a afirmat că guvernul ungar va ridica măsura de plafonare a prețurilor la benzinăriile din Ungaria cu efect imediat. Asta înseamnă că, începând cu 6 decembrie, ora 23.00, nimeni nu mai poate alimenta cu benzină sau motorină la 480 HUF, chiar dacă are o mașină maghiară care nu aparține unei companii.

Acesta a declarat că sancțiunile împotriva Rusiei, intrate în vigoare luni, 5 decembrie, au fost motivul ridicării înghețării prețurilor, deși presa maghiară vorbește de săptămâni întregi despre o penurie de combustibil.

Însă între timp situația de la benzinăriile din Ungaria a devenit pur și simplu de nesuportat. În ultimele zile, automobiliștii au avut dificultăți în a găsi combustibil, iar acolo unde au dat din greșeală peste benzină sau motorină, au fost nevoiți să stea la cozi de ore întregi pentru a obține o picătură sau două.

În cadrul ședinței de informare a cabinetului, Gergely Gulyás a fost întrebat dacă celelalte plafoane de preț ar putea rămâne în viitor. Acesta, a declarat că toate înghețările de prețuri au sens atâta timp cât există acces la produsul în cauză și că nu există niciun pericol ca celelalte înghețări de prețuri să fie încheiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button