ACTUALITATE

Ungurii alimentează autoturismele în România

Last Updated on ianuarie 15, 2024 by Erceanu Ileana

Un litru de benzină în Ungaria a ajuns să coste cu 70 HUF mai mult decât în România.

Ungurii vin în România să-și alimenteze autoturismele, având în vedere că de luni, 15 ianuarie, în Ungaria se scumpesc benzina și motorina.

Unii cetățeni din Ungaria economisesc și câte 12.000 HUF pe lună, realimentând mașinile în România, scrie presa maghiară, care anunță că, începând de luni, în Ungaria se scumpește combustibilul. Mai precis, prețul combustibilului va crește cu 21 HUF pe litru, relatează rtl.hu, din cauza majorării accizelor.

Aceasta ar fi a doua majorare din ianuarie, 2024, astfel că un litru de benzină în Ungaria a ajuns să coste cu 70 HUF mai mult decât în România. Aceasta înseamnă că prețurile la combustibil se vor apropia de nivelul austriac, unde salariul mediu este de trei ori mai mare decât cel din Ungaria, scrie presa maghiară.

Majorarea obligatorie a accizelor este aplicată de Mol în două tranșe, a doua tranșă intrând în vigoare de luni, 15 ianuarie. Potrivit holtankoljak.hu, după majorări, prețul mediu al benzinei va fi de 580 HUF/litru, în timp ce cel al motorinei va fi de 608 HUF/litru la nivel național.

Sursa: G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button