ACTUALITATE

Valoarea tichetelor de masă nu se scade din salariul primit în mână de angajat

Last Updated on februarie 10, 2023 by Romeo Crismaru

Tichetele de masă fac parte din pachetul salarial acordat unui angajat, ele nu fac parte și nu se scad din salariul de bază, așa cum este stipulat în contractul individual de muncă. Tichetele de masă sunt beneficii extra salariale, adică se dau în afara salariului de bază trecut în contract.

Dacă sunt menționate în contractul de muncă, sau dacă este trecut și cuantumul acestora, sau sunt acordate ca urmare a unor prevederi ce se regăsesc în contractul colectiv de muncă sau în regulamentul intern, tichetele de masă nu intră în cuantumul salariului de bază.

Dacă angajatorul oferă tichete de masă, firmele nu sunt obligate să ofere tichete de masă angajaților, ele pot decide dacă oferă sau nu. Salariații care vor primi aceste tichete( bonuri), și salariul net lunar, respectiv salariul de bază trecut în contractul de muncă din care se scad impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii, pe lângă celelalte indemnizații sau sporuri care se regăsesc în documentele de muncă.

Angajatorii care plătesc angajaților un salariu net mai mic decât ar trebui în mod normal, cu o sumă egală cu valoarea tichetelor de masă acordate, sunt în afara legii. Dacă descoperă o astfel de situație, salariații nedreptățiți se pot adresa inspectoratului teritorial de muncă de care aparține angajatorul.

Singura legătură dintre salariul de bază și tichetele de masă este cea a plății impozitului pe venit de 10% aplicabil valorii tichetelor de masă acordate, care se reține și se achită de către angajator din salariul net acordat angajatului. Tichetele se acordă pentru fiecare zi de muncă lucrată, pentru zilele de concediu medical sau de odihnă nu se acordă aceste tichete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button