ACTUALITATE

Vrem țara înapoi, demn de urmat

Last Updated on octombrie 31, 2022 by Erceanu Ileana

Un francez și-a vândut ferma de 1.500 de hectare din Constanța. Un cunoscut fermier român a preluat ferma de la cei doi francezi.

Exit din agricultură pentru un fermier francez care a investit în agricultura din România. Vincent Thierry care a ajuns anul acesta la 1.500 de hectare lucrate în județul Constanța a predat ferma grupului JD Agro Cocora care deja lucrează în zonă 15.000 de hectare.

Vincent Thierry a anunțat că și-a vândut afacerea din județul Constanța unde a lucrat în ultimii ani o suprafață de 1.500 de hectare. În anul agricol 2021-2022, rotația din fermă s-a făcut cu 600 ha de grâu, 100 ha de orz de iarnă, 300 ha de rapiță, 140 ha de porumb, 300 ha de floarea soarelui și 60 ha de culturi ecologice.

Un cunoscut fermier român a preluat ferma deținută de doi investitori francezi. Tranzacția a primit avizul Consiliului Concurenței.

Fermierul Florin Tiutiu, care este și primarul comunei Nicolae Titulescu din județul Olt, este cel care a făcut achiziția unei ferme de porci deținute de doi cetățeni francezi. Astfel, firma Eros N. Titulescu SA, controlată de Tiutiu, a preluat o fermă zootehnică deținută în județul Olt de o companie din Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button