SPORT

ZIMȚA A EXPLICAT MOTIVELE REZILIERII

Aflată pe locul 15 în Liga 2, Ripensia Timișoara s-a despărțit în pauza de iarnă de 8 dintre componenții de bază, iar printre jucătorii care și-au încheiat raporturile contractuale se numără și mijlocașii severineni Samuel Zimța și Răzvan Mogoș.

Zimța a semnat cu Ripensia pe 31 august 2022, după începerea campionatului, și a debutat la noua sa echipă peste doar 3 zile, în etapa a 5-a, fiind integralist în victoria cu Metaloglobus, scor 2-1. Practic, mijlocașul de 22 de ani a evoluat în toate cele 12 runde în care putea juca, bifând 888 minute, interval în care a izbutit și o “dublă”, în victoria cu Unirea Constanța, scor 4-0 în etapa a 11-a.

„Am reziliat contractul de comun acord. Din păcate, condițiile nu erau tocmai optime și, din câte am înțeles, pentru restul sezonului, clubul o să se bazeze mai mult pe juniorii academiei. Tocmai din acest motiv a existat acest val de plecări. Pentru mine, a fost o experiență frumoasă, am jucat în fiecare meci și consider că m-a ajutat sa evoluez. Am câteva oferte, chiar și din Liga 3, dar îmi doresc să continui cel puțin la nivelul eșalonului secund. Au fost și ceva discuții în străinătate, dar nimic concret. Deocamdată, aștept să văd ce soluții mai apar și sper să fac alegerea corectă”, a declarat Samuel Zimța, pentru RTS

Sezonul precedent, Zimța a evoluat, în prima parte a campionatului, în Liga 3, la Viitorul Șimian, iar iarna trecută a ajuns la Zimbru Chișinău, în prima ligă din Republica Moldova. În România, Samuel Zimța a mai jucat la FCU Craiova, atât în Liga 3, cât și în Liga 2, iar junioratul l-a făcut în Italia, la Inter, Virtus Entella și Brescia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button