EVENIMENT

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală

Last Updated on ianuarie 30, 2023 by Erceanu Ileana

30 ianuarie – Ziua internațională pentru non-violență în școală. 17% din copiii din 58 de ţări sunt supuşi unor forme severe de pedeapsă fizică.

Indiferent că este vorba despre intimidare verbală sau fizică, hărțuire sexuală, sau pedepse corporale, violența în școli este, din păcate prezentă în viața cotidiană a elevilor. Violența în mediul școlar poate apărea atât între elevi, sau chiar și în raportul elev-profesor. Ziua de 30 ianuarie reprezintă un prilej pentru a ne uni vocile și a spune un NU hotărât violenței și agresiunii școlare.

Violenţa şcolară este doar una dintre manifestările violenţei cotidiene. Dezbaterile privind relaţia între conceptul de „drept la siguranţă” şi mediul şcolar au căpătat în Europa o dezvoltare continuă şi constantă. Odată ce experţii au recunoscut importanţa acestei probleme, mobilizarea şi preocuparea faţă de violenţa în şcoli a devenit, în mod constant, un obiectiv politic la nivel naţional şi internaţional.

Și în Mehedinți, elevilor le-au fost prezentate recomandări preventive, legislația în domeniu, modalități de rezolvare a conflictelor prin comunicare nonviolentă, precum şi rolul grupului de acțiune antibullying, fiind distribuite materiale informative.

La nivel mondial, 1 din 3 elevi cu vârste între 13 şi 15 ani sunt brutalizaţi cu regularitate în şcoală. Aproape o treime din elevii cu vârste între 11 şi 15 ani din Europa şi America de Nord afirmă că au brutalizat alţi copii – în Letonia şi România, aproape 6 din 10 recunosc că brutalizează alţi copii. Direcția Siguranța Școlară desfășoară, în întreaga țară, activități informativ-preventive destinate elevilor, pentru conștientizarea consecințelor violenței psihologice – bullying.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button