Ziua mondiala a iertarii
Last Updated on iulie 7, 2022 by Erceanu Ileana
Nu trebuie să ni se spună că păstrarea furiei este rea pentru noi – de aceea Ziua Globală a Iertării, sărbătorită pe 7 iulie în fiecare an, este atât de specială pentru sufletul nostru.
Înființată pentru a crește bunăvoința în rândul oamenilor, Ziua Globală a Iertării le cere tuturor să încerce să-și lase diferențele deoparte și să creeze o lume plină de vindecare și de eliberare de negativitate.
Iertarea – adică conceptul de a ierta pe cineva după o ofensă, de a renunța la emoțiile negative și de a elibera durerea – a fost întotdeauna un principiu cheie al fiecărei religii de pe glob.
Învățăturile din aceste religii evidențiază natura iertării și au oferit o bază pentru tradițiile și practicile moderne folosite pentru a ierta. În timp ce filozofii au studiat și conceptul de iertare, emoția era legată în primul rând de chestiuni de credință. Abia mai târziu, în secolul al XX-lea, iertarea a atras atenția științei. Oamenii de știință, educatorii și psihologii au început să studieze iertarea și impactul acesteia asupra bunăstării umane. Ceea ce au descoperit a fost că iertarea era un proces. Mai mulți cercetători au dezvoltat modele de iertare, cum ar fi abordări pas cu pas care le-ar permite oamenilor să-și îmbunătățească capacitatea de a ierta. Studiile ulterioare au încercat chiar să înțeleagă relația dintre iertare și dreptate, în special după incidente particulare care implică acte celebre de iertare.