ACTUALITATE

Ziua mondiala a iertarii

Last Updated on iulie 7, 2022 by Erceanu Ileana

Nu trebuie să ni se spună că păstrarea furiei este rea pentru noi – de aceea Ziua Globală a Iertării, sărbătorită pe 7 iulie în fiecare an, este atât de specială pentru sufletul nostru.

Înființată pentru a crește bunăvoința în rândul oamenilor, Ziua Globală a Iertării le cere tuturor să încerce să-și lase diferențele deoparte și să creeze o lume plină de vindecare și de eliberare de negativitate.

Iertarea – adică conceptul de a ierta pe cineva după o ofensă, de a renunța la emoțiile negative și de a elibera durerea – a fost întotdeauna un principiu cheie al fiecărei religii de pe glob.

Învățăturile din aceste religii evidențiază natura iertării și au oferit o bază pentru tradițiile și practicile moderne folosite pentru a ierta. În timp ce filozofii au studiat și conceptul de iertare, emoția era legată în primul rând de chestiuni de credință. Abia mai târziu, în secolul al XX-lea, iertarea a atras atenția științei. Oamenii de știință, educatorii și psihologii au început să studieze iertarea și impactul acesteia asupra bunăstării umane. Ceea ce au descoperit a fost că iertarea era un proces. Mai mulți cercetători au dezvoltat modele de iertare, cum ar fi abordări pas cu pas care le-ar permite oamenilor să-și îmbunătățească capacitatea de a ierta. Studiile ulterioare au încercat chiar să înțeleagă relația dintre iertare și dreptate, în special după incidente particulare care implică acte celebre de iertare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button