ACTUALITATE

12 români arestați în Spania

Last Updated on octombrie 18, 2023 by Erceanu Ileana

12 români au fost arestați în Spania pentru mai multe furturi din locuințe.

 Indivizii își alegeau ca ținte casele nelocuite, de unde furau tot ce le ieșea în cale, inclusiv robineți sau vase de toaletă. Cele mai multe spargeri, scrie publicația spaniolă Caso Abierto Levante, citată de ȘtiriDiaspora, au avut loc în Valencia, dar și în provincia Castello.

Potrivit sursei citate, românii ar fi fost parte a unei grupări infracționale specializată în jafuri prin efracție, din imobile nelocuite. Au ajuns în atenția Poliției Judiciare a Comandamentului din Valencia (Spania) după o serie de furturi în lanț, urmând același scenariu.

Indivizii alegeau case sau apartamente în care nu locuia nimeni, în special din Valencia sau provincia Castello, pe care le goleau, la propriu, în voie. Furau tot ce găseau, inclusiv robineții de la bucătărie sau baie sau vasele de toaletă.

În urma perchezițiilor în locuințele celor 12 români, oamenii legii au descoperit numeroase bunuri obținute din furturi, dar și sume mari de bani cash. Una dintre percheziții a avut loc luni dimineață, într-un apartament din centrul orașului Valencia. Acolo, reprezentanții Gărzii Civile l-au și reținut pe unul dintre presupușii lideri ai grupării, scrie sursa citată.

 Poliția continuă cercetările pentru a stabili dacă cei 12 români au legătură și cu alte jafuri similare comise în alte regiuni ale Spaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button