ACTUALITATE

13 septembrie 2022 – Zi cu dublă semnificație

Last Updated on septembrie 12, 2022 by Erceanu Ileana

În acest an, Ziua Pompierilor din România – 13 septembrie – coincide cu Ziua Informării Preventive, care este marcată de fiecare dată când 13 este într-o zi de MARȚI, indiferent de luna anului. Având ca logo pisica neagră, Ziua Informării Preventive a fost sărbătorită astăzi de către pompierii mehedințeni, sub sloganul „Preveniţi ghinionul”.

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciului de Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor au fost prezenți astăzi, 12 septembrie, în unitățile de învățământ din județul nostru, unde au desfășurat lecţii deschise și exerciții de evacuare.

Pe timpul activităților, copiii au învățat cum trebuie să se protejeze dacă un incendiu îi surprinde în locuință sau la școală, dar și cum să reacţioneze în situația producerii unui cutremur.

Totodată, au înțeles că numărul unic de urgență 112 trebuie apelat numai de către adulți, excepție fiind situațiile când viața sau sănătatea acestora sunt puse în pericol.

Copiii au fost receptivi la sfaturile oferite de pompieri, bucurându-se de vizita acestora. A fost o atmosferă de sărbătoare, colorată de baloane și interacțiune.

Activitățile au urmărit creșterea nivelului de siguranță în rândul elevilor și cadrelor didactice, prin conștientizarea riscurilor la care se pot expune atunci când nu respectă anumite reguli și măsuri de siguranță, dar și însușirea modului de comportament ce trebuie adoptat în funcție de manifestare acestora.

Acțiunile vor continua pe parcursul întregului an școlar, obiectivul fiind siguranța elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button