ACTUALITATE

1AUGUST – ZIUA NAȚIONALĂ SALVAMONT ROMÂNIA

Last Updated on august 1, 2022 by Erceanu Ileana

Anual, în întâi august, este sărbătorită Ziua Naţională Salvamont. Această dată nu este aleasă întâmplător, ci este prima zi din cea mai solicitantă lună a anului, în care salvatorii montani încearcă să conştientizeze publicul asupra riscurilor generate, mai ales, de neinformare.

Serviciul Salvamont din cadrul Direcției Geoparcului Platoul Mehedinți s-a dezvoltat în ultimii ani, prin profesionalizarea lucrătorilor, prin dotarea cu echipamente care să sprijine și să faciliteze intervenția salvamontiștilor pentru salvarea turiștilor aflați în dificultate.

„Le mulțumesc salvamontiștilor mehedințeni pentru dedicarea cu care își fac meseria și spiritul de sacrificiu de care dau dovadă ori de câte ori sunt chemați să intervină, la orice oră din zi sau din noapte! De Ziua Salvamont România, urez multă sănătate, succese profesionale și împliniri profesionale tuturor salvamontiștilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, într-o postare publicată pe pagina instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button