ACTUALITATE

240 de cetățeni români cer ajutorul Guvernului pentru a scăpa din Gaza

Last Updated on octombrie 16, 2023 by Erceanu Ileana

Un număr de 240 de persoane, cetăţeni români, s-au deplasat la graniţa cu Egiptul după ce au solicitat autorităţilor române să fie evacuate din Fâşia Gaza, au precizat surse guvernamentale.

Autorităţile române sunt în contact cu cetăţenii români şi sunt pregătite să le ofere transportul cu autocare după trecerea frontierei cu Egiptul, urmând să fie conduşi la un aeroport, de unde vor veni în ţară prin intermediul unor curse aeriene. Odată cu anunțul deschiderii graniței cu Egiptul, cei mai mulți dintre ei s-au îndreptat deja către punctul de trecere Rafah. Ministerul de Externe spune că este în legătură constantă cu aceștia.

Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a dezminţit luni informaţiile difuzate de mass-media în legătură cu un acord de încetare temporară a focului în sudul Fâşiei Gaza, la doar jumătate de oră după ce surse de securitate din Egiptul vecin au declarat că un astfel de acord urma să fie pus în aplicare, transmit EFE şi Reuters.
“Nu există în prezent niciun armistiţiu şi niciun ajutor umanitar în Gaza în schimbul scoaterii străinilor din Fâşie”, se menţionează într-o declaraţie de presă a biroului lui Netanyahu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button