EVENIMENT

CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ DE PSIHOLOGIE, TIMP DE 3 ZILE, LA SEVERIN

Last Updated on mai 3, 2022 by Romeo Crismaru

În perioada 3-5 mai, în municipiul nostru se va desfășura Conferința Internațională de Pshihologie, cu numele ,,Psihologia Azi’’. În cadrul proiectului implementat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți se va promova o cultură organizațională a școlii, bazată pe acțiunea acesteia ca agent al schimbării în încercarea, sperăm cu reușită, de a confrunta într-un mod real și declarativ situațiile de bullying din școlile noastre.

La ceas aniversar, când Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți împlinește 16 ani, Radu Vereș, managerul instituției mulțumește colegilor pentru activitatea depusă și pentru organizarea acestei conferințe. În cadrul conferinței ce se va desfășura pe  parcursul a trei zile, în locații precum Castelul Artelor și Palatul Culturii Theodor Costescu invitați de seamă din domeniul psihologiei, vor veni să modereze în fața elevilor, consilierilor școlari, a logopezilor și psihologilor, atelierele din cadrul acestei conferințe internaționale.

„Suntem la un moment aniversar, CJRAE Mehedinți, împlinește astăzi 16 ani, suntem printre primele centre înființate în România și deținem cea mai de calitate resursă umană”, a declarat, în deschidere, RADU VEREȘ, managerul  C.J.R.A.E. Mehedinți.

Fiind interesate în mod direct de situația actuală din școlile românești, autoritățile locale au fost prezente, susținând astfel de manifestări.

„Invitația de a participa la Conferința Internațională de Psihologie mă onorează și aș dori în primul rând să îi felicit pe organizatorii unui eveniment de o asemenea amploare. Psihologia este și va rămâne un domeniu de interes pentru oameni, iar cunoașterea acestei științe aduce beneficii importante umanității. Doresc succes deplin lucrărilor conferinței și îmi exprim întregul sprijin din partea Consiliului Județean Mehedinți. De asemenea urez la mulți ani CJRAE Mehedinți”, a declarat RAMONA CUPĂ, vicepreședintele CJ Mehedinți.

„Dați-mi voie să vă felicit pentru organizarea acestei conferințe, este un eveniment important pentru severin, pentru că un astfel de eveniment, cu o asemenea anvergură nu face decât să mai pună o dată pe hartă ca și municipiu important. Urez participanților un bun benit în orașul nostru!”, a declarat DANIEL CÎRJAN, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

„Psihologia are un rol foarte important în învățământ și doresc mult succes conferinței internaționale din aceste zile”, a declarat ALIN TOMOESCU, inspectorul școlar general al IȘJ Mehedinți.

Proiectul acestei conferințe internaționale țintește în special bullying-ul element ce a devenit, chiar dacă nu ne place sau nu vrem să recunoaștem un element al culturii organizaționale în școlile din România și din întreaga lume! Comunicând de pe o poziție superioară, profesorii au în general o modalitate agresivă de comunicare, la fel ca și unii dintre părinți, iar bullying-ul între elevi este cel mai adesea ignorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button