ACTUALITATE

4 martie, Ziua Mondială a obezității

Last Updated on martie 4, 2024 by Erceanu Ileana

Ziua Mondiala a obezității este sărbătorită în fiecare an în data de 4 martie de catre Organizatia Mondială a Sănătății cu scopul de a crește la nivel global gradul de conștientizare asupra prevenirii și gestionării obezității.

Obezitatea este una dintre cele mai mari provocări ale sistemului actual de sănătate la nivel mondial, întrucât se datorează unor factori multipli, unii fiind în afara controlului nostru-factori genetici, hormonali sau de mediu. Este declarată ca fiind o boală cronică, cu complicații metabolice sau nonmetabolice, care trebuie evaluate, monitorizate și tratate de către o echipă multi-disciplinară. Managementul obezitații trebuie să continue o perioadă lungă de timp, în care pacientul poate beneficia și de terapie cognitiv-comportamentală, individuală sau de grup care să-l susțină în schimbarea noilor obiceiuri de viață. Cauza nu se limitează doar la scăderea în greutate, ci și pe schimbări mentale, pe un nou mod de gândire și acțiune, cât și  pe tratamentul complicațiilor asociate.

„Nu ar trebui ignorat faptul că trăim într-una dintre țările cu cea mai mare expunere la riscuri catastrofale și, cu toate acestea, iată că multi o fac. Studiile efectuate ne arată că românii înteleg, teoretic, rolul și importanța unei asigurări obligatorii de locuință, dar datele ne demonstrează că numai 19% fac ceva în acest sens – doar atâția proprietari și-au asigurat casele. În acest context, împreună cu echipa Mullen, pornind de la impactul pe care cutremurul din 4 martie 1977 îl are în mentalul colectiv, ne-am propus să generăm o campanie menită să crească nivelul de conștientizare cu privire la riscurile implicate de dezastrele naturale. Am ales cutremurul, pentru că acesta este primul la care ne gândim când vorbim despre catastrofe naturale, dar inundațiile sau alunecările de teren au și ele un impact extrem de important”, declara Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button