ACTUALITATE

A murit fata de 14 ani care s-a înecat cu un jeleu la școală

Last Updated on mai 3, 2023 by Erceanu Ileana

Adolescenta din Cluj-Napoca, care se înecase cu un jeleu la școală, a murit marți, după aproape o săptămână de stat în spital. Eleva era internată la Terapie Intensivă în comă profundă și era susținută în viață doar de aparate.

Copila de 14 ani din comuna Geaca, județul Cluj, se afla internată la Spitalul pentru Copii din Cluj-Napoca încă de miercurea trecută, scrie Gherla Info.

A fost dusă cu elicopterul SMURD, după ce s-a înecat cu un jeleu la școală. Fata a stat jumătate de oră fără oxigen, până au ajuns medicii de la Gherla, pentru că profesorii și colegii nu au știut cum să facă manevrele de resuscitare care ar fi putut să o salveze.

Eleva mânca un jeleu când s-a înecat, a rămas fără aer, și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit pe bancă.

„Practic, jeleul s-a lipit de trahee. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Manevra Heimlich, executată corect, ar fi putut fi salvatoare!” spunea, imediat după incident, medicul Corina Dumitru.

Cazul a stârnit revoltă în spațiul public, iar Ministrul Educației a transmis că vor fi introduse în școli cursuri de prim ajutor.

Întrucât moartea tinerei a survenit ca urmare a unui traumatism, cazul va fi preluat de Poliție, anunță jurnaliștii de la Gherla Info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button