ACTUALITATE

Actele de studiu vor avea cod QR

Last Updated on martie 25, 2024 by Romeo Crismaru

Elevii vor scăpa de dosarul cu copiile după diplome și certificate.

Ministerul Educației vrea ca toate actele de studiu să fie digitalizate, astfel încât atât elevii, cât și statul să scape de copiile diplomelor și certificatelor.
Diploma de BAC, cea de absolvire a liceului, certificatele de  competențe și nu numai, vor avea cod QR. Ministerul Educației vrea ca toate actele de studii să fie digitalizate astfel încât elevii și statul să scape de copiile după documente.
Elevii ar urma să aibă un fel de CNP educațional din 2024-2025. Concret, toate actele de studii – diploma de bacalaureat, diploma de absolvire a gimnaziului, de absolvire a liceului, certificatele de competențe lingvistice – vor avea un cod QR, ceea ce reprezintă un pas înainte în digitalizarea prin care Ministerul Educației vrea să elimine problemele care apar când elevii trebuie să meargă cu dosarul de acte pentru a se înscrie la facultate. Elevii vor avea astfel un cod digital prin care cel care îl scanează poate avea acces la actele de studii. CNP-ul educațional se va aplica din anul școlar 2024 – 2025. Însă, diploma de absolvire a liceului și cea de definitivat a profesorilor se eliberează de anul acesta cu cod QR, pentru că ele au fost ținta unui proiect pilot.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button