ACTUALITATE

Acțiuni în trafic ale polițiștilor mehedințeni

Last Updated on ianuarie 22, 2024 by Toma Mihai

În ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au desfășurat activități pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive, precum și sancționarea oricăror abateri de la normele legale constatate în trafic. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 216 sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.305 de lei. Pentru încălcarea normelor rutiere au fost reținute 13 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Iată câteva exemple:

  • Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta-Turnu Severin au fost sesizați de un bărbat de 32 de ani, din Drobeta-Turnu Severin cu privire la faptul că a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale pe bulevardul Vasile Gionea. Polițiștii s-au delasat la fața locului, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatele din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recolatrea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • Un bărbat 51 de ani, a fost depistat de polițiștii din Orșova în timp ce conducea un autoturism pe strada Eroilor, în orașul Orșova, având exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendată. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button