ACTUALITATE

Acțiuni pe linie rutieră în Mehedinți

Last Updated on iulie 10, 2023 by Erceanu Ileana

La data de 9 iulie, polițiștii rutieri mehedințeni au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră prin depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Acțiunea s-a desfășurat în tot județul Mehedinți, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 132 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 72925 de lei, dintre care 35 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru depășire, iar restul pentru alte abateri.

Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 18 permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost efectuate 125 de testări cu aparatul alcooltest și 9 cu aparatul drugtest.

De asemenea, polițiștii rutieri le-au reamintit conducătorilor auto că le este interzis să consume alcool sau substanțe interzise la volan, iar legea a fost modificată în sensul că șoferul aflat sub influența alcoolului sau a drogurilor, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei personae, va fi pedepsit cu închisoare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

La data de 09 iulie a.c., ora 07.16, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic,  un bărbat de 59 ani, din comuna Hinova, în timp ce conducea un autoturism pe DN 56 B, în localitatea Hinova, după c ear fi consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru a i fi recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button