POLITICPUBLICITATE

Adresarea premierului indian Narendra Modi la a 3-a sesiune a Summit-ului G-20 din Bali despre Transformarea Digitală

Discursul premierului indian Narendra Modi

Excelențe,

Transformarea digitală este cea mai remarcabilă schimbare a erei noastre. Utilizarea adecvată a tehnologiilor digitale poate deveni un multiplicator de forță în lupta globală de decenii împotriva sărăciei. Soluțiile digitale pot fi, de asemenea, utile în lupta împotriva schimbărilor climatice – așa cum am văzut cu toții în exemplele de lucru de la distanță și birouri verzi, fără hârtie, în timpul Covid. Dar aceste beneficii vor fi realizate numai atunci când accesul digital este cu adevărat incluziv și atunci când utilizarea tehnologiei digitale este cu adevărat răspândită. Din păcate, până acum am văzut acest instrument puternic doar din perspectivele unei simple afaceri, păstrând această putere legată în registrele de profit și pierdere. Este responsabilitatea noastră, liderii G-20, ca beneficiile transformării digitale să nu fie limitate la o mică parte a rasei umane.

Experiența Indiei din ultimii câțiva ani ne-a arătat că, dacă facem arhitectura digitală incluzivă, aceasta poate aduce transformare socio-economică. Utilizarea digitală poate aduce amploare și viteză. Transparența poate fi adusă în exercițiul de guvernare. India a dezvoltat bunuri publice digitale a căror arhitectură de bază are principii democratice încorporate. Aceste soluții se bazează pe open source, open API (interfață de programare a aplicațiilor), standarde deschise, care sunt interoperabile și publice. Aceasta este abordarea noastră bazată pe revoluția digitală care are loc astăzi în India. Luați, de exemplu, interfața noastră unificată de plată (UPI). Anul trecut, peste 40% din tranzacțiile de plată în timp real din lume au avut loc prin UPI. În mod similar, am deschis 460 de milioane de conturi bancare noi pe baza identității digitale, făcând din India un lider global în incluziunea financiară astăzi. Platforma noastră open source CoWIN a realizat cea mai mare campanie de vaccinare din istoria omenirii, un succes chiar și în timpul pandemiei.

În India, facem public accesul digital, dar la nivel internațional, există încă un decalaj digital uriaș. Cetăţenii celor mai multe ţări în curs de dezvoltare ale lumii nu au niciun fel de identitate digitală. Doar 50 de țări au sisteme de plată digitale. Ne putem angaja împreună că în următorii zece ani vom aduce transformarea digitală în viața fiecărei ființe umane, astfel încât nicio persoană din lume să nu fie lipsită de beneficiile tehnologiei digitale!

În timpul președinției G-20 de anul viitor, India va lucra împreună cu partenerii G-20 în vederea acestui obiectiv. Principiul „Date pentru dezvoltare” va fi o parte integrantă a temei generale a Președinției noastre „Un pământ, o familie, un viitor”.

Mulțumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button