ACTUALITATE

Alertă privind oferte false de vacanțe. Hackerii clonează site-uri turistice oficiale și vând pachete inexistente

Last Updated on mai 24, 2022 by Toma Mihai

Cei care se pregătesc să plece în concediu trebuie să solicite toate informațiile legate de destinație, deoarece escrocii online clonează site-uri turistice oficiale, avertizează Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. 

Mulți români încep să caute cele mai bune oferte pentru vacanţa din vara aceasta. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor spune că o agenție reală de turism trebuie întotdeauna să ofere toate detaliile despre biletele de avion, cazare și masă.

Pentru a nu fi înșelați de escrocii de pe internet, românii sunt sfătuiți să își aleagă cu atenție site-urile pe care le folosesc atunci când caută oferte pentru vacanță. Escrocii încearcă să atragă atenția oamenilor prin prețurile extrem de mici, care par oferte de nerefuzat. De cele mai multe ori, o parte din taxe nici nu sunt menționate. Călătorul ajunge la aeroport și la cazare și vede că trebuie să plătească mai mult.

„Atunci când o ofertă pare prea bună pentru a fi refuzată, sigur ascunde ceva. Au existat și cazuri în care persoanele au închiriat anumite imobile, au ajuns la fața locului și au constatat că acel imobil nici măcar nu există. Întotdeauna trebuie să deschidem doar agențiile de turism care sunt oficiale sau care știm că sunt acreditate oficial”, spune comisarul-șef Ramona Dabija, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, citată de digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button