POLITIC

Alianța Dreapta Unită și-a adoptat programul politic și lista comună de candidați pentru europarlamentare

Last Updated on ianuarie 28, 2024 by Romeo Crismaru

Într-un eveniment comun, USR, PMP și Forța Dreptei și-au prezentat astăzi structura listei comune pentru europarlamentare și programul prin care Dreapta Unită va transforma România într-o țară „ca afară”. Programul în 12 puncte va da românilor drepturi egale cu ceilalți cetățeni europeni. Lista comună și programul electoral au fost votate, cu majoritate de voturi (235 voturi „pentru”, 6 voturi „contra” și 15 abțineri).

Pe 18 decembrie 2023, preşedinţii USR, PMP şi Forţa Dreptei anunțau constituirea Alianţei Dreapta Unită, în perspectiva alegerilor din anul 2024. Tot atunci, reprezentanţii USR, PMP şi Forţa Dreptei au precizat că vor participa în alegerile europarlamentare din 2024 cu o listă comună de candidaţi. Astăzi cele trei partide care au format Alianța Dreapta Unită s-au reunit la un amplu eveniment în care au lansat programul politic comun al Dreptei Unite și au votat lista de candidați pentru alegerile europarlamentare și luna iunie a acestui an.

Primii zece candidaţi sunt, în ordinea listei: Dan Barna (USR), Vlad Voiculescu (USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Botoş (USR), Cristina Prună (USR), Violeta Alexandru (Forța Dreptei), Radu Mihail (USR), Corina Atanasiu (USR), Adriana Cristian (USR), Ionuț Simionca (PMP).

Întregul eveniment de lansare AICI

„2024 este anul schimbării pentru România, iar prin alianţa Dreapta Unită vom lupta cu toată forța împotriva PSD şi PNL, două partide care nu cunosc altceva în afară de minciună, demagogie şi manipulare. Cred cu tărie că românii aşteaptă această alianţă de ceva timp, pentru că au nevoie de o alternativă, au nevoie să ştie că se poate trăi într-o Românie europeană şi modernă, care pune preţ pe munca cinstită, pe responsabilitatea faţă de banul public, pe predictibilitate şi meritocraţie. Vom lupta de la egal la egal cu PSD şi PNL, să câștigăm alegerile europarlamentare, să fim cei mai buni la locale, să obținem cele mai multe mandate în viitorul parlament și să trimitem un adevărat președinte de Dreapta la Cotroceni!”, afirmă Eugen Tomac, președintele PMP.

Cele 12 priorități ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană și modernizarea României:

1. România, cu adevărat în Schengen

2. Un trai european pentru români. Stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerț și inovare

3. Reforma statului și anticorupția vor continua

4. Democrație, drepturi fundamentale și stat de drept – apărăm Uniunea împotriva derapajelor iliberale chiar la noi acasă

5. Sănătate și Educație pentru români la standarde europene

6. Fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite mai eficient și cu impact mai mare

7. Agricultură și clasa de mijloc din rural – aducem finanțarea pentru fermele de familie la nivel european

8. Unirea cu Moldova în Uniunea Europeană

9. Ne asumăm rolul de țară mare – contribuția României la reforma UE

10. Apărăm drepturile românilor lucrători în Europa la venituri și pensii decente

11. O Europă prosperă cu un mediu curat

12. Armatele europene, mai bine integrate în NATO și mai bine pregătite să răspundă împreună provocărilor

„Anul 2024 reprezintă șansa de a alege o direcție prosperă și sigură pentru România. Iar Dreapta Unită, prin votul românilor, se va asigura că România nu doar că rămâne un membru activ și influent în UE, dar și că va juca un rol crucial în modelarea viitorului Uniunii”, se mai arată în programul politic al Alianței Dreapta Unită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button