ADMINISTRATIE

A ÎNCEPUT CONSTRUCȚIA CELEI MAI MODERNE CREȘE DIN SEVERIN

Last Updated on martie 21, 2023 by Romeo Crismaru

O nouă creșă va fi deschisă, cel târziu anul viitor la Drobeta-Turnu Severin, în zona Parcului Tineretului. Municipalitatea a atras fonduri europene pentru această construcție prin programul Sfânta Ana, derulat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Vorbim despre o construcție cu dotări la cele mai înalte standarde europene, menite să le ofere preșcolarilor tot confortul de care au nevoie.

Clădirea, complet eficientă din punct de vedere energetic, cuprinde 70 de locuri și este prevăzută cu săli de joacă, de festivități, dormitoare, bucătărie, spălătorie, un cabinet medical cu izolator, ceea ce va asigura și un triaj al copiilor în sezonul virozelor, dar și spații generoase de joacă în aer liber.

Primarul Severinului și președintele Consiliului Județean au mers astăzi în teren acolo unde au început deja lucrările pentru construcția celei mai moderne creșe din Drobeta-Turnu Severin. Aceasta  se construiește în zona Parcului Tineretului, acolo unde lucrările au început deja și avansează rapid.

Tot prin Planul Național de Redresare și Reziliență, municipalitatea construiește încă o creșă cu aceleași dotări, în zona Serpentinei Roșiori, cu o capacitate de aproximativ 40 de locuri.

Construim în zona Parcului Tineretului cea mai modernă creșă din orașul nostru, pentru care am obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Vorbim despre o construcție cu dotări la cele mai înalte standarde europene, menite să le ofere copiilor noștri tot confortul de care au nevoie”, a precizat .MARIUS SCRECIU, primar Drobeta Turnu Severin.

Valoarea investiției pentru creșa din zona Parcului Tineretului se ridică la peste 16 milioane de lei, iar pentru creșa din zona Serpentinei Roșiori la aproape 12 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button