ACTUALITATE

Amenzi mari pentru cei care nu au îndepărtat ambrozia de pe terenurile lor

Last Updated on iulie 12, 2022 by Toma Mihai

Atât persoanele fizice, cât și firmele care dețin terenuri pe care crește ambrozie sunt obligate să ia măsuri pentru eliminarea acestei plante. În luna iunie, autoritățile au localizat aceste terenuri, în iulie au trimis somații, iar începând cu data de 16 iulie 2022, cei care nu iau măsuri pentru îndepărtarea ambroziei vor fi amendați.

Ambrozia este, de fapt, o buruiană ale cărei flori produc un tip de polen ce provoacă reacții alergice puternice, motiv pentru s-a stabilit prin lege ca toți cei care dețin terenuri pe care crește ambrozie să le curețe înainte ca planta să înflorească. Proprietarii de terenuri pe care crește ambrozia au la dispoziție mai multe metode pentru a preveni apariția plantei sau pentru a distruge această buruiană. Mai exact, ambrozia poate fi îndepărtată prin cosirea repetată a terenurilor, prin smulgerea acesteia din pământ, prin arături adânci și discuiri pe terenurile agricole ori erbicidarea. Metodele pot să difere în funcție de suprafața terenului.

Practic, legea prevede ca până pe data de 30 iunie a fiecărui an, proprietarii să desfășoare lucrări de întreținere a terenurilor și să ia măsuri pentru a distruge ambrozia, dar și pentru a preveni răspândirea acesteia. În luna iunie a acestui an, autoritățile locale au făcut un inventar al acestor terenuri pentru a vedea care sunt zonele unde crește ambrozia.

De la începutul lunii iulie și până pe 15 iulie 2022, reprezentanții autorităților împart avertismente proprietarilor de terenuri pentru a-i atenționa pe aceștia că trebuie să se ocupe de curățarea terenurilor. Cei care nu se conformează vor fi amendați începând de sâmbătă, 16 iulie 2022 și până pe 31 octombrie 2022

Conform legii 62/2018, cei care nu distrug ambrozia de pe terenurile pe care le dețin riscă amenzi cuprinse între 1,000 și 5,000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button