ACTUALITATE

Amenzile din pandemie, ilegale și imputate polițiștilor

Last Updated on iulie 29, 2022 by Erceanu Ileana

Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual, arată că toate amenzile românilor primite în pandemie, au fost ilegale. De aceea, o polițistă a fost obligată să plătească cheltuielile de judecată unui proces pentru anularea sancțiunii. În prezent, polițiștii au ajuns să fie obligați de superiorii direcți să plătească din banii proprii cheltuielile de judecată în procesele prin care se anulează sancțiunile date.

De asemenea, sindicatul susține că cei care i-au obligat pe polițiști să acționeze haotic, să restricționeze oamenii aflați pe bulevarde, să închidă terase sau să interzică nunți și botezuri, nu au suportat niciun fel de consecință.

Sindicaștii din MAI susțin că politicul trebuie să-și asume și să anuleze toate comenzile date în pandemie. Aceștia mai spun și că toată legislația pe COVID este de fapt, neconstituțională.

„În primul rând, nu s-a respectat nimic din OG 2/2002 privind aplicarea sancțiunilor contravenționale, care spune că orice act normativ sancționatoriu devine aplicabil după cel puțin 15 zile de la emiterea lui, tocmai ca să existe o perioadă de conformare.”, a declarat președintele SNPPC, Vasile Zelca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button