ACTUALITATE

Aproape 60% dintre elevi fac MEDITATII, dupa doi ani de scoala online in pandemie

Last Updated on aprilie 7, 2022 by Toma Mihai

Aproape 60% dintre elevii din Romania fac meditatii la cel putin o materie, arata un sondaj condus de Organizatia Salvati Copiii Romania, care si-a propus sa faca o radiografie a scolii romanesti, dupa doi ani de pandemie, restrictii si cursuri online.

Sondajul a fost realizat online, cu esantion neprobabilistic, bazat pe raspunsurile a 1.821 de elevi din invatamantul secundar inferior si superior, in luna februarie a acestui an. Potrivit datelor rezultate din sondaj, elevii de clasa a VIII-a, aloca semnificativ mai multe ore pe saptamana meditatiilor, (cu o valoare medie specifica de 3,5 ore pe saptamana), comparativ cu ceilalti elevi de gimnaziu (2,8 ore/saptamana).

70% dintre elevi petrec pana la trei ore zilnic pentru a-si face temele

Majoritatea elevilor, aproximativ 70%, aloca pregatirii temelor (in afara orelor de curs) intre una si trei ore zilnic, cu o valoare medie la nivel de esantion de 2,8 ore. Elevii de clasa a VIII-a si fetele tind sa aloce semnificativ mai mult timp zilnic pentru aceasta activitate (cu valori medii specifice de 3 ore/zi). Aproape 60% dintre elevi afirma ca fac meditatii la cel putin o materie. In randul celor care recurg la meditatii, timpul mediu alocat saptamanal este de 2,6 ore. Timp semnificativ mai mult alocat meditatiilor (medie ore pe saptamana) apare in cazul elevilor de gimnaziu (2,8 ore/saptamana), in special cei din clasa a VIII-a (cu o valoare medie specifica de 3,5 ore pe saptamana).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button