PUBLICITATESANATATE

Asociația Iustum dezvoltă programe pentru a susține mamele și un echilibru sănătos între viața lor profesională și cea personală

Last Updated on septembrie 28, 2023 by Romeo Crismaru

În lumea modernă, mamele se confruntă cu provocări tot mai mari în ceea ce privește echilibrul între viața profesională și cea personală. Cu toate că evoluția societății a adus numeroase beneficii pentru femei în ceea ce privește egalitatea de gen, există încă multe obstacole de depășit. Un astfel de obstacol este reprezentat de orele suplimentare la locul de muncă, care pot deveni un lux pentru mamele care încearcă să-și dedice timp și atenție familiilor lor.

Potrivit unui sondaj realizat pe un eșantion de 2.000 de mame care cresc copii de vârstă școlară (între 5 și 18 ani), mamele petrec aproape 100 de ore pe săptămână având grijă de copiii lor. Practic, munca unei mame depășește cu mult o săptămână de lucru de 40 de ore

Pentru multe mame, a face ore suplimentare poate fi o oportunitate de a-și spori veniturile familiei. Acest lucru poate duce la un trai mai confortabil, mai multe economii sau posibilitatea de a oferi copiilor acces la educație de calitate și alte avantaje. De asemenea, orele suplimentare pot contribui la dezvoltarea profesională a mamelor, oferindu-le șansa de a acumula mai multă experiență și de a avansa în carieră.

Cu toate acestea, a face ore suplimentare poate avea un impact semnificativ asupra vieții personale a mamelor. Timpul petrecut la locul de muncă în plus față de programul normal poate să le limiteze posibilitatea de a fi alături de copii și de a-și îndeplini responsabilitățile de părinte. Aceasta poate duce la sentimente de vinovăție și la preocuparea că nu își pot oferi suficient timp și atenție copiilor lor.

Orele suplimentare pot afecta și calitatea vieții personale a mamelor. Stresul și oboseala cauzate de programul de lucru îndelungat pot avea un impact negativ asupra sănătății fizice și mentale a acestora. Timpul limitat pentru relaxare, odihnă și îngrijirea de sine poate contribui la epuizare și la scăderea stimei de sine. Orele suplimentare pot fi un lux financiar pentru mame, dar vin cu costuri în ceea ce privește timpul petrecut cu familia și calitatea vieții personale. Este important ca fiecare mamă să ia în considerare atent toate aspectele și să găsească soluțiile care funcționează cel mai bine pentru ea și pentru familia sa. Gestionarea echilibrului între viața profesională și personală este o provocare continuă, dar cu strategie și sprijin, mamele pot găsi modalități de a-și satisface nevoile lor și ale familiei lor fără a se epuiza sau a se simți vinovate. În concluzie, echilibrul dintre viața profesională și cea personală rămâne o provocare semnificativă pentru mamele din societatea modernă. Orele suplimentare pot deveni un lux pentru aceste femei, aducând cu sine stres, epuizare și o presiune suplimentară asupra responsabilităților lor de familie. Cu toate acestea, este esențial să recunoaștem importanța echilibrului dintre cele două sfere ale vieții și să luăm măsuri pentru a sprijini mamele în acest sens.

Asociatia Iustum dezvoltă, în permanență, proiecte dedicate susținerii mamelor în menținerea unui echilibru sănătos între viața profesională și cea personală:

Programe de consiliere și suport psihologic. Iustum furnizează servicii de consiliere psihologică pentru mame, ajutându-le să facă față stresului și presiunii cauzate de orele suplimentare și solicitările profesionale.

Programe de educație financiară. Iustum oferă informații și resurse despre gestionarea finanțelor personale care pot ajuta mamele să facă alegeri mai bune cu privire la munca suplimentară și să-și planifice  eficient bugetul familial.

Seminarii și ateliere pentru abilități de gestionare a timpului. Asociatia Iustum organizează evenimente de instruire pentru mame în domeniul gestionării timpului și prioritizării activităților poate ajuta la îmbunătățirea capacităților lor de a echilibra viața profesională și cea personală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button