ACTUALITATE

Astăzi 30 mai Banca Națională a României lansează o monedă din argint cu tema 140 de ani de la naşterea lui Vasile Pârvan

Conform unui comunicat al BNR, moneda din argint va avea o valoare de 10 lei, diametrul de 37 mm, greutatea de 31,103 grame și aversul monedei cu imaginea ruinei orasului antic Histria, stema Romaniei și anul.
Reversul monedei prezintă portretul, numele şi semnătura lui Vasile Pârvan şi anii între care acesta a trăit  1882-1927.
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.
Conform sursei citate, preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 465.00 lei, cu certificatul de autenticitate.Monedele din argint cu tema 140 de ani de la naşterea lui Vasile Pârvan au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuit a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Dolj, Constanta, Bucureşti, Timiş, Cluj, Iași, ale Băncii Naţionale a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button