EDITORIAL

Așteptări mari pentru Alianța Dreapta Unită Mehedinți la locale

Last Updated on aprilie 19, 2024 by Romeo Crismaru

editorial de Mircea Popescu

Liderii Alianței Dreapta Unită Mehedinți au anunțat că au semnat protocolul de alianță la nivel local între cele trei partide – PMP, USR și Forța Dreptei – și că va depune candidați în toate unitățile administrativ-teritoriale din județ.

A fost un efort politic foarte mare într-un timp foarte scurt pentru această alianță electorală, deoarece, pe de-o parte, a trebuit să se armonizeze la nivelul tuturor partidelor componente, iar pe de altă parte, să identifice acei candidați comuni agreați și susținuți de toate cele trei partide. Partidele componente ale Alianței Dreapta Unită Mehedinți au dat dovadă în acest demers politic nu doar de maturitate politică, ci și de eficiență, pentru că au reușit să găsească acei candidați de la care au mari așteptări la acest scrutin local. Aceste așteptări vin din două direcții. În primul rând este dorința liderilor celor trei partide de a obține un rezultat foarte bun, aceasta și grație faptului că fiecare dintre partidele componente are propriul său electorat sau bazin electoral. Din moment ce aceste voturi sunt orientate către o singură țintă electorală, fie că este vorba despre un candidat, fie o listă electorală, șansele cresc substanțial, pentru că voturile se adună într-un singur coș, cum se spune. Pe de altă parte, dorința liderilor Alianței Dreapta Unită Mehedinți de a se implica cu maximă seriozitate și responsabilitate demonstrează că sunt determinați să-și aducă o contribuție la obținerea cât mai multor voturi pentru candidații și listele electorale propuse.

În cel de-al doilea rând, din informațiile făcute publice despre candidații Alianței Dreapta Unită Mehedinți, se vede că majoritate acestora sunt nume noi, oameni care nu au mai făcut politică sau administrație, dar care vor să se implice pentru a face ceva bun în localitățile în care candidează. Și din această perspectivă, există mari așteptări pentru Alianța Dreapta Unită Mehedinți atât în ceea ce privește orientarea voturilor, dar și a candidaților propuși, speranța că aceștia se bucură de o reputație și de o apreciere mai bună în comunitățile în care au decis să candideze.

Evident, bătălia electorală va fi foarte dificilă, pentru că Alianța Dreapta Unită Mehedinți se luptă în județ cu adversari putenici, însă determinarea pe care o afișează lasă să se întrevadă că această alianță crede în șansa sa la alegerile locale din județ din data de 9 iunie.        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button