ACTUALITATEEVENIMENT

Atac armat într-o școală din Belgrad / 9 morți confirmați oficial / Elev de 14 ani, arestat

Last Updated on mai 3, 2023 by Erceanu Ileana

Atac armat la o școală din SerbiaFoto: Darko Vojinovic / AP / Profimedia

Un paznic și opt elevi au fost uciși după ce un băiat de 14 ani a deschis focul într-o școală gimnazială din Belgrad, au anunțat autoritățile din Serbia, informează Reuters. Inițial, agenția de presă Tanjung anunțase că doar paznicul a fost ucis și cinci copii răniți. Șase elevi și un profesor au fost răniți grav, a anunțat Ministerul de Interne, relatează televiziune de stat RTS.

Șase elevi și un profesor au fost răniți grav și duși la spital, a anunțat Ministerul de Interne, potrivit televiziunii RTS.

Băiatul de 14 ani și-a împușcat miercuri dimineața profesorul într-o sală de clasă din Belgrad, înainte de a deschide focul asupra altor elevi și paznicului, ucigând opt elevi și agentul de securitate, a anunțat Ministerul de Interne al Serbiei.

Milan Milosevic, tatăl unei eleve de la școala primară Vladislav Ribnikar, a declarat că fiica sa se afla în clasa în care băiatul a început să tragă, scrie Reuters.

„Ea a reușit să scape. (Băiatul) …a împușcat mai întâi profesorul și apoi a început să tragă la întâmplare”, a declarat Milosevic pentru postul de televiziune N1.

„L-am văzut pe agentul de securitate întins sub masă. Am văzut două fete cu sânge pe cămăși. Ei spun că el (trăgătorul) era liniștit și un elev bun. A venit recent în clasa lor”, a adăugat Milosevic.

„Am văzut copii ieşind alergând din şcoală, ţipând. Au venit părinţi, erau panicaţi. Pe urmă am auzit trei împuşcături”, a spus pentru televiziunea de stat RTS o elevă a unui liceu alăturat.

Presa sârbă scrie că elevul din clasa a 7-a a intrat la ora de istorie și a început să deschidă focul asupra profesorului și a elevilor.

„A început să tragă la întâmplare, avea două cartușe în mână, a împușcat mai întâi profesorul de istorie, apoi a continuat. A ucis doi dintre prietenii noștri, m-am întins deasupra lor, ca să creadă că sunt moartă. A părăsit sala de clasă, împușcăturile se mai auzeau. Când m-am trezit, l-am văzut pe Drăgancet mort”, a povestit o fată care a scăpat din calea atacatorului, relatează Nova.rs .

Media locale dau informații contradictorii în ceea ce privește numărul victimelor. Se vorbește despre 9 persoane ucise, însă nu există o confirmare oficială.

Unul dintre cei cinci elevi este grav rănit și este supus unei intervenții chirurgicale la spital, după ce un elev a deschis focul miercuri într-o școală din centrul Belgradului, a anunțat poliția sârbă, a relatat Tanjug.

Alerta s-a dat la școala gimnazială Vladislav Ribnikar în jurul orei 8:40, a precizat poliția sârbă într-un comunicat.

Poliția a precizat că un elev de clasa a șaptea a fost arestat. Polițiștii au blocat strada unde a avut loc atacul.

Polițiștii spun că băiatul ar fi folosit pistolul tatălui său și a tras mai multe focuri de armă spre alți elevi și spre paznicul școlii, potrivit AP.

Presa sârbă a relatat că părinții îngroziți au ajuns la școală încercând să-și găsească copiii.

Împușcăturile în masă sunt relativ rare în Serbia, care are legi foarte stricte privind armele de foc. Dar Balcanii de Vest sunt inundați de sute de mii de arme ilegale în urma războaielor și tulburărilor din anii 1990.

Autoritățile sârbe au oferit mai multe amnistii pentru cei care predau sau înregistrează armele ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button