EDUCATIE

Atelier de mărțișoare la Muzeu

Last Updated on martie 1, 2023 by Romeo Crismaru

Primăvara a sosit astăzi și la Muzeul Regiunii Porților de Fier, prin glasurile celor peste 600 de copii care au vizitat instituția, în cadrul Proiectului „Școala Altfel”.

Micuții de la Grădinița Cerneți, Școala Constantin Negreanu, Școala nr. 1 Motru, Școala Petre Sergescu, Școala Gimnazială Regele Mihai I, Liceul Pedagogic, Liceul Calderon Timișoara, Liceul I. Șt. Paulian au confecționat marțisoare pentru mămici, au vizitat muzeul și au participat la ateliere de creație.

Copiii de la mai multe școli din Mehedinți au venit astăzi la Muzeul Regiunii Porților de Fier, pentru a participa la un atelier de confecționat mărțișoare. Micuții au sărbătorit în acest fel prima zi simbolică de primăvară.

Activitățile din cadrul programului „Școala altfel” continuă în întreg județul și pentru că astăzi este o zi cu totul special, elevii de la mai multe școli severinene, dar și din județ au poposit la Muzeul Regiunii Porților de Fier, pentru a participa la un atelier de confecționare a mărțișoarelor.  Copiii au trecut pragul Muzeului pentru a confecționa micile simboluri ale primăverii, folosind materiale vegetale și reciclabile.

Bucuria copiilor dar și iamginația lor creatoare și-au pus amprenta pe toate produsele unicat confectionate astăzi. „Școala altfel” este, de altfel, un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button