ACTUALITATE

Atenționare privind arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale!

Last Updated on iulie 7, 2022 by Toma Mihai

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi desfăşoară, în această perioadă, o serie de activităţi preventive și de control, cu accent pe respectarea regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor pe timpul campaniei de recoltare a cerealelor păioase.

Pentru evitarea înregistrării unor pagube materiale însemnate, care pot afecta fermierii, dar și mediul înconjurător, pompierii mehedințeni le reamintesc acestora câteva reguli şi măsuri ce trebuie respectate, pentru a se bucura de recolte și a nu-și pune viața în pericol:

– Lanurile de cereale se vor izola prin fâşii arate cu lăţimea de minim 20 m față de drumuri sau păduri și de 50 m față de calea ferată.

– Direcţia de recoltare a combinelor va fi în direcția opusă vântului predominant.

– Toate utilajele agricole vor fi supuse reviziei tehnice, eventualele defecțiuni fiind înlăturate înaintea punerii în exploatare.

– Maşinile se vor parca pe câmp la o distanţă de cel puțin 100 m faţă de lanurile nerecoltate şi 50 m faţă de construcţii, clădiri sau cale ferată.

– Lucrările de reparaţii şi alimentare cu carburanţi si lubrifianţi se vor face în locuri special amenajate, la o distanţă de cel puţin 100 m faţă de lanul de cereale.

– Fumatul, iluminatul cu flacără deschisă sau folosirea sub orice formă a focului deschis în lanuri, pe miriște sau în apropierea punctelor de alimentare cu carburanți sunt strict interzise.

– Paiele rezultate în urma recoltării cerealelor se vor strânge în maxim 2 zile, iar miriștea se va ara.

– Se interzice arderea miriştilor şi a vegetației uscate potrivit legislației în vigoare.

Reprezentanții ISU reamintesc cetăţenilor că, în perioadele caniculare şi de secetă prelungită, arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Sursa ISU Mehedinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button