EVENIMENT

Atmosferă minunată în prima seară a Festivalului Veteranilor din Teatrele de Operații

Last Updated on mai 27, 2023 by Romeo Crismaru

Prima seară a Festivalului Veteranilor din Teatrele de Operații, care se desfășoară în acest sfârșit de săptămână în județul Mehedinți, a adus la Drobeta Turnu Severin veterani din toată țara, dar și artiști care, în ciuda vremii ploioase, au întreținut atmosfera pe esplanada Crișan din Drobeta Turnu Severin.

Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, Ansamblul „Danubius” al Centrului Cultural „Nichita Stănescu”, Ansamblul folcloric  „Teleormanul” și Florin Vasilică, dar și Dan Helciug au susținut momente artistice, pentru a-i cinsti pe eroii participanți la acțiuni în Teatrele de Operații, mulți răniți în timpul conflictelor.

„Îi mulțumesc președintelui Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD), Marius Apostol, pentru că a ales județul Mehedinți pentru organizarea celei de-a III-a ediții a “YOUNG VETERANS FEST” în județul Mehedinți, dar și președintelui AMVVD Mehedinți, Petre Neagu!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Festivalul continuă și astăzi cu Marșul Motocicliștilor, la care vor participa membri ai asociațiilor de profil din toată țara, iar începând cu ora 18.00, pe esplanada Crișan va avea loc un nou program artistic!

„YOUNG VETERANS FEST a ajuns, anul acesta, la cea de-a treia ediție și nimic nu este mai important și mai înălțător decât să fii alături de un eveniment care își propune să ofere un omagiu eroilor care s-au sacrificat  pe câmpurile de luptă. De asemenea Consiliul Județean Mehedinți este alături de scopul emoționant  al acestui festival, strângerea de fonduri pentru veteranii din teatrele de operații. Sunt profund recunoscătoare organizatorilor care mi-au oferit în deschiderea spectacolului o diplomă de onoare. De asemenea, îmi pare nespus de rău că severinenii nu au putut admira spectacolul aviatic ce le era pregătit de elicopterele din dotarea Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, datorită vremii nefavorabile. Totuși, până la urmă, vremea a fost oarecum îngăduitoare cu noi, iar spectacolele pregătite au putut avea loc. Vă invităm la celelalte suprize pregătite de organizatori, sâmbătă!”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, RAMONA CUPĂ.

„YOUNG VETERANS FEST a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție și își propune, pe de o parte, cunoașterea Armatei Române, dar mai ales să ofere un omagiu eroilor care au făcut sacrificiul suprem pe câmpurile de luptă. Scopul evenimentului este strângerea de fonduri pentru veteranii din teatrele de operații, iar în acest sens, atât Primăria Municipiului, cât și Consiliul Județean Mehedinți, le sunt alături militarilor veterani ai României, prin participarea la acest festival și prin sprijinul administrativ acordat organizatorilor”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button