ACTUALITATE

Au reaparut celebrele tigari

Last Updated on septembrie 26, 2022 by Erceanu Ileana

Carpați și Snagov, celebrele țigări erau făcute la Fabrica de Țigarete din Sfântu Gheorghe, au revenit pe piață și acestea ar fi produse  în Germania. Pe piața din România, acestea au apărut sub o altă înfățișare, diferită față de cea care a „tronat” prin magazine ani la rând, în perioada comunistă.

Pe timpuri, țigările Carpați și Snagov erau la mare căutare, fiind considerate, cel puțin atunci, „vedete” printre fumători. În vremea comunismului, țigările Carpați  erau cele mai  cumpărate pentru că aveau un preț convenabil, având în vedere că cele de import se găseau greu. Ulterior, au ieșit pe piață și cele cu filtru. Tot în acea perioadă, printre preferate se aflau și țigările Snagov și Mărășești.

În 2004, Fabrica de Țigarete din Sfântu Gheorghe a fost privatizată, iar, în anul 2011, aceasta și-a încetat activitatea, scrie cancan.ro La momentul respectiv, autorizația de producție și comercializare a fost suspendată. Apoi, la câțiva ani distanță, compania a intrat în insolvență. Datoriile către bugetul de stat s-au adunat, iar, din punct de vedere financiar, nu s-a mai putut susține activitatea.

Fabrica de Țigarete și-a început activitatea în 1897 și funcționa în clădirea actualei primării din Sfântu Gheorghe. Țigările Carpați au apărut pe piață în anul 1931. Iar, 40 de ani mai târziu, fabrica producea peste 4700 de tone de țigarete, în spatele producției stând nu mai puțin de 355 de angajați.

De-a lungul anilor, fabrica a trecut printr-o serie de transformări și activitatea i-a fost suspendată între 1939 și 1945, când a avut loc cel de-al Doilea Război Mondial. La momentul respectiv, apăruseră și țigările Sfântu Gheorghe, o altă „vedetă” a vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button