ACTUALITATE

AVR și ASE lansează al doilea program postuniversitar „Expert vamal”

Last Updated on decembrie 20, 2023 by Erceanu Ileana

Conducerile Autorității Vamale Române și Academiei de Studii Economice au convenit să continue colaborarea în domeniul pregătirii profesionale a specialiștilor din domeniul vamal și să asigure în 2024 resursele pentru programul postuniversitar „Expert Vamal”. 

Președintele AVR, Ion Cupă, a avut o întâlnire cu rectorul Academiei de Studii Economice din București, prof. univ. dr. Nicolae Istudor și prorectorul ASE prof. univ. dr. Dorel Mihai Paraschiv, în cadrul căreia s-au stabilit coordonatele viitoarei colaborări între cele două instituții. 

Parteneriatul va pune accent pe crearea unui ecosistem modern privind activitatea vamală, prin implicarea instituțiilor de stat și private, atât pentru a crea o bază de selecție pentru recrutarea în cadrul AVR, cât și pentru a crește profesionalizarea printre comisionarii vamali. 

„Programul de modernizare și eficientizare a operațiunilor vamale prin digitalizare și utilizarea tehnicilor moderne va presupune o formare profesională continuă a personalului AVR, cât și atragerea unor specialiști tineri și bine pregătiți”, a declarat președintele AVR, Ion Cupă.  

Programul postuniversitar „Expert Vamal” este organizat de către Academia de Studii Economice din București (Facultatea de Relații Economice Internaționale) în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română. „Expert vamal” este un program de formare și dezvoltare profesională continuă, în limba română, cu durata de 90 ore în cadrul căruia sunt studiate următoarele discipline: afaceri și logistică internațională, expertiza mărfurilor, noțiuni introductive în activitatea vamală, regimul fiscal al produselor accizabile, regimurile vamale, precum și elemente de taxare, valoarea în vamă, datorie vamală și garanții. Pe parcursul anului 2023, au fost organizate două cursuri la București și unul la Timișoara în cadrul cărora au fost instruite 90 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button