ACTUALITATE

Azi 11 iulie este ultima zi când se depun opțiunile pentru admiterea la licee

Last Updated on iulie 11, 2022 by Erceanu Ileana

Pentru absolvenții clasei a VIII-a azi se încheie o nouă etapă importantă în calendarul de admitere la liceu 2022-2023. De data asta, este rândul părinților să treacă prin emoții mari, ei fiind cei care trebuie să se ocupe de completarea fișelor cu opțiuni, iar orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită. Anul acesta, înscrierea se va încheia azi, pe 11 iulie.

După acestă dată, până la 25 iulie, calendarul de admitere arată astfel:

• 12 iulie 2022: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

• 12 iulie 2022: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată.

• 13 iulie 2022: Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională.

• 13 iulie 2022: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.

• 14 iulie 2022: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023 și comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

• 15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

• 20 iulie 2022: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

• 21- 25 iulie 2022: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Câteva sfaturi pentru completarea opțiunilor

• Primul pas în alegerea opțiunilor este identificarea filierei, a profilului și, în cele din urmă, a specializării dorite.

• Candidații și părinții trebuie să aibă grijă în momentul în care completează fișa de admitere la liceu, deoarece trecerea greșită a codurilor duce la o repartizare nedorită.

• Elevii completează pe fișa de înscriere, în ordinea preferințelor, codurile opțiunilor pentru profilurile, specializările sau domeniile de pregătire dorite.

• Ei trebuie să completeze pe primele locuri opţiunile pe care le doresc cel mai mult, chiar dacă nu sunt siguri că media îi permite să intre la acestea.

• La final, se completează opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumere pe fişă, pentru siguranţă.

• Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu poate dăuna în niciun fel – oricum se intră la prima opţiune la care mai sunt locuri disponibile.

sursa: edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button