ACTUALITATE

BÂLCIUL ORGOLIILOR CONTINUĂ LA ORȘOVA

Last Updated on octombrie 26, 2022 by Romeo Crismaru

Prima încercare de dezamorsare a conflictului instituțional de proporții care afectează grav activitatea din Spitalul Municipal Orșova, a eșuat, așa cum era previzibil. Conducerea spitalului s-a întâlnit cu minoritatea din Consiliul Local și reprezentanții sindicatelor, iar următorul pas va fi convocarea Comisiei de Dialog Social de la nivelul Instituției Prefectului Mehedinți. Așadar, bâlciul deșertăciunilor și al orgoliilor continuă la Orșova!

Întâlnirea convocată de către conducerea Spitalului Municipal Orșova și trei sindicate importante din Mehedinți, printre care Sanitas și Cartel Alfa, a eșuat astăzi lamentabil, deoarece la masa negocierilor s-au așezat doar sindicatele, viceprimarul Orșovei și o parte din consilierii locali aflați în opoziție. Deși discuțiile ar fi trebuit să fie unele extrem de importante pentru autoritățile locale și mai ales pentru majoritatea din Consiliul Local Orșova, deoarece blocajul instituțional aduce grave prejudicii funcționării instituției sanitare, se pare că orgoliile celor care au aruncat în aer bunele relații cu spitalul sunt mult mai mari și mai importante decât sănătatea pacienților, care vin la spitalul orșovean. Cei care totuși s-au obosit să vină la întâlnire, au recunoscut că situația este una destul de gravă. Practic, din cauza blocajului instituit de Consiliul Local, în calitatea sa de administrator al spitalului, unitatea sanitară este în mare pericol, la fel ca și proiectele de investiții de aici. Până și banii de lemne de foc au fost blocați.

Dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat la această primă întâlnire, managerul Spitalului Municipal Orșova spune că va continua să lupte pentru a salva spitalul și pentru ca blocajul orgoliilor să înceteze. Următorul pas va fi convocarea Comisiei de Dialog Social de la nivelul Județului Mehedinți.

De cealată parte, președintele PSD Orșova și consilierul local, Constantin Popescu, spune că nu a știut nimic despre această convocare, că își dorește deblocarea conflictului si salută ideea convocării Comisiei de dialog social.

Situația este una disperată la Spitalul Municipal Orșova, unde cadrele medicale, pacienții și conducerea adminsitrativă așteptă ca acest conflict surd cu Consiliul Local să inceteze sau să fie deblocat prin intervenția factorilor de decizie de la nivel politic și administrative local. Până atunci, cuțitele se ascut în continuare, iar bâlciul orgoliilor continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button