ACTUALITATE

Bani frumoși pentru cei care gestionează proiecte PNRR în EDUCAȚIE

Last Updated on februarie 20, 2023 by Erceanu Ileana

Șapte persoane din fiecare inspectorat școlar vor primi majorări de salarii de 276.000 de lei pe an, pentru că au fost desemnate să gestioneze și proiecte din PNRR, potrivit Ministerului Educației / Personalul din școli nu este plătit pentru managementul de proiect.

Ministerul Educației alocă 276.000 de lei fiecărui inspectorat școlar/ISMB pentru plata a cel mult 7 persoane desemnate în gestionarea investițiilor și/sau reformelor finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit unei instrucțiuni trimise către inspectoratele școlare. Cu toate acestea, echipa de managementul de proiect din cadrul școlilor nu este remunerată, după cum a semnalat Edupedu.ro încă din luna martie 2022.

Este vorba despre instrucțiunea privind plata personalului din cadrul Inspectoratelor Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București cărora le sunt delegate atribuții și responsabilități în vederea realizării investițiilor PNRR aflate în sarcina Ministerului Educației.

Pentru prima dată, în locul ministrului Educației a semnat Sorin Decă, secretar general adjunct al Ministerului Educației și director general al Direcției generale pentru implementarea proiectului „România Educată”.

Suma alocată pentru fiecare inspectorat școlar este de 276.000 de lei: „Pentru anul 2023, bugetul alocat pentru aplicarea majorării salariului de bază prevăzută la art.16 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru personalul ISJ/ISMB implicat în gestionare a investițiilor și/sau reformelor finanțate prin P.N.R.R., conform alin. (1), este în valoare de 276.000 lei pentru fiecare ISJ/ISMB.”

Dacă împărțim 276.000 lei la 7, apoi la 12, rezultatul este că fiecare personală responsabilă cu PNRR ar primi pe lună 3.285 de lei.

În document apare că majorarea salariului de bază se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților în vederea realizării reformelor și/sau investițiilor finanțate prin P.N.R.R. din cadrul ISJ/ISMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button