SOCIAL

Bonuri valorice pentru elevii care își achiziționează ochelari de vedere

Last Updated on octombrie 19, 2022 by Erceanu Ileana

Copiii din învățământul preuniversitar ar putea primi anual vouchere în valoare de 200 de lei pentru control oftalmologic și achiziționarea de ochelari de vedere. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și se află în prezent la Camera Deputaților. 

La început, proiectul viza doar elevii din învățământul primar, dar după modificările din Senat, inițiativa legislativă vine în favoarea tuturor elevilor în stare de vulnerabilitate materială și din învățământul preuniversitar. Cei care beneficiază de acest ajutor sunt:

-elevii încadrați în grad de handicap mediu, accentuat sau grav,

-elevii ce  provin din familiile care au  un membru cu grad de handicap,

-elevii ce provin  din familiile cu dreptul la ajutorul social,

-elevii care beneficiază de măsura plasamentului și veniturile familiare  a acestor categorii de elevi să nu depășească venitul lunar de 1.500 de lei.

Tichetul are scop exclusiv pentru efectuarea controlului oftalmologic si achiziționarea de ochelari de vedere pe bază de rețetă, iar școlile sunt cele care decontează serviciul. Tichetele vor fi finanțate de Stat prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate. 

Bonurile vor fi utilizate de titulari pentru achiziții de la orice operator economic de bunuri sau servicii din domeniu. Ele sunt valabile 12 luni de la data emiterii. Bonurile se acordă anual, doar pentru serviciile oftalmologice.
Fiecare bon pentru control oftalmologic și achiziționare de ochelari de vedere, pe suport hârtie este valabil numai daca are înscris numărul sub care a fost înregistrat.

Părinții sau aparținătorii legali să opteze la scoală pentru a putea beneficia de aceste bonuri valorice, iar finanțarea să vină integral de la bugetul de stat”, a precizat, în expunerea de motive, deputatul PNL Christine Thellemann, inițiator al proiectului.

sursa: Portal Invățământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button