SOCIAL

CĂLDURĂ PE DATORIE, LA SEVERIN! Datorii imense la agentul termic

Last Updated on martie 1, 2023 by Romeo Crismaru

Chiar dacă autoritățile au promis că nu întrerupe furnizarea agentului termic în Severin, populația risca să rămână fără căldură, din cauza datoriilor mari acumulate. Este vorba despre restanțe în valoare de 17 milioane de lei, către Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET).

Autoritățile anunță că pot asigura caldura doar până în data de 15 martie, în sistem centralizat. Situația este cu atât mai gravă cu cât, în acest moment, reprezentanții societății care asigură căldura în oras, spun ca păcura este luată pe datorie. La Asociația nr. 73 din Drobeta sunt datorii de 300 mii lei (din care 200 mii lei – înregistrate la o firmă). O altă situație, care a încetinit încasările, este faptul că mulți severineni așeaptă să plătească cu cardurile de energie.

Posibilitatea ca furnizarea agentului termic să fie întreruptă din cauza datoriilor îi nemulțumește pe cetățenii care fac eforturi pentru a fi la zi cu plata.

În iarna 2022 – 2023, prețul gigacaloriei a crescut în Drobeta Turnu Severin, fiind, însă, în cotinuare, subvenționat de administrația locală. De altfel, pentru a furniza agent termic pe toată perioada sezonului rece, Primăria din Severin a primit, și anul acesta, sprijin de la Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button