ACTUALITATE

Căminele pentru persoane vârstnice în atenția Prefectului

Last Updated on iulie 14, 2023 by Erceanu Ileana

Prefectul Alin ISUF a prezidat ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Mehedinți, care a avut la ordinea de zi două subiecte de interes pentru perioada în care ne găsim.

– Prezentarea situatiei actuale privind funcționarea căminelor de bătrâni din județul Mehedinți;

– Măsurile luate de autoritățile publice locale privind prevenirea și limitarea efectelor caniculei în vederea protecției cetățenilor.

Este important să precizăm că ambele teme au fost planificate încă de la începutul anului, fără legatură cu contextul acțiunii de verificare la nivel național a acestor stabilimente.

Astfel, din informarea reprezentantei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți rezultă că pe raza județului nostru sunt autorizate și funcționează 3 cămine destinate persoanelor vârstnice, la Strehaia, Vânjuleț și Șișești, cu o capacitate de 90 de locuri și 83 beneficiari.

Prefectul Alin ISUF a informat membri Comitetului că la începutul săptămânii a emis un ordin prin care a numit o comisie mixtă interinstituțională pentru verificarea tuturor căminelor destinate persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități și minorilor, în vederea depistării și remedierii unor deficiențe. Rezultatele controalelor vor fi prezentate la finalul acțiunii.

La punctul 2 al ordinii de zi, prefectul a anunțat că în contextul codului galben si codului portocaliu de caniculă, în care ne aflăm, a fost pus în aplicare planul de măsuri elaborat pentru prevenirea și atenuarea efectelor caniculei.

Totodată, s-a interesat de operaționalizarea și dotarea punctelor de prim ajutor existente la nivelul localităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button