ACTUALITATE

Când încep înscrierile și reînscrierile la grădiniță pentru noul an școlar

Last Updated on mai 6, 2022 by Romeo Crismaru

Părinții își pot reînscrie copiii cu vârste între 3 și 5 ani la grădiniță în anul școlar 2022-2023, începând cu data de 16 mai.

Pe 30 mai, se fac înscrierile pentru cei care merg prima oară la grădiniță, a declarat secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Florian Lixandru, pentru Edupedu. „Dosarele pentru înscrierea copiilor la grupa mică pot fi depuse începând cu data de 30 mai, iar în data de 16 mai se pot depune actele pentru reînscrierea copiilor ce urmează să intre în grupele mijlocie și mare”, anunță secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Florian Lixandru, pentru Edupedu.

„Condițiile de înscriere rămân la fel ca în anii trecuți. În limita locurilor disponibile și copiii de 2 ani pot fi înscriși la grădiniță. Ocuparea locurilor libere după finalizarea etapei de reînscriere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică. În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice”, scrie Edupedu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button