ACTUALITATE

Caravană medicală pentru sănătate în Mehedinți

Last Updated on mai 14, 2024 by Erceanu Ileana

Mulți mehedințeni au primit gratuit, servicii medicale pentru mai multe specializări.

Mehedințenii au avut posibilitatea, în perioada 12-13 mai să își facă gratuit investigații medicale prin intermediul unei Caravanei ce a fost amplasată în două zone importante ale județului.

Acțiunea a fost  organizată de Consiliul Județean Mehedinți, “Lions Club București Cosmopolitan”, Asociația “Doctori Pentru Sanatate”, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

Astfel, medici specialiști au fost prezenți duminică, 12 mai, în comuna Cujmir, pentru a oferi GRATUIT consultații și tratamente în diverse specializări precum: Cardiologie, ORL, Diabet și Nutriție, Oftalmologie, Urologie și Ginecologie. Luni, 13 mai, Caravana a fost prezentă la Eșelnița și s-au  efectuat investigații medicale pentru aceleași specializări.

Personalului medical venit din centre universitare din țară li s-au alăturat mai mulți medici de familie din Mehedinți. Fiecare persoană a primit servicii medicale pentru mai multe specializări, scopul fiind acela de a depista eventuale patologii în fază incipientă.

„A fost o acțiune extraordinară. Am mers la Eșelnița pentru a le mulțumi voluntarilor implicați, pentru a-i asiguraasigur de tot respectul și îmi doresc să derulăm astfel de acțiuni și în viitor! Le mulțumesc, de asemenea, medicilor din Mehedinți care s-au alăturat, reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Mehedinți și Monicăi Moț, coordonatorul “Lions Club” Drobeta Turnu Severin pentru inițiativa de a aduce în Mehedinți, Caravana Medicală.Prevenția este o problemă de sănătate publică în România, iar campaniile ca cea derulată în Mehedinți în aceste zile pot sprijini capacitatea de diagnosticare a bolilor în fază incipientă când se poate interveni și trata mai ușor, mai ieftin și mai puțin dureros.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button