ACTUALITATE

Cascada Bigăr rămâne și după prăbușire cel mai atractiv loc

Last Updated on iulie 10, 2023 by Erceanu Ileana

Cascada Bigăr a fost desemnată drept minune a naturii  și cea mai frumoasă cascadă din lume din Muntii Banatului care atrage turiștii.

În anul 2021, cascada s-a prăbușit și o parte din roca pe care s-a format clopotul nu mai este pe frumoasa cădere de apă. În jurul prăbușiri s-au format multe teorii, însă cei de la Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița spun că s-a prăbușit din cauze naturale. Au trecut doi ani de când s-a întâmplat dezastrul, însă natura își urmează cursul, iar căderea de apă este la fel de frumoasă ca și în trecut. Ba mai mult, cascada a început să se refacă. Cert este că oameni vin în zonă nu doar pentru a vedea cascada, vin și pentru că zona este foarte frumoasă și aerul este curat. Tot mai mulți turiști vizitează zona an de an pentru a se bucura de aerul curat și frumusețea zonei Anina – Bozovici. Mulți dintre ei aleg să petreacă vacanța în Valea Almăjului. 

 Lucru confirmat și de rangerii de la Parcul Național care spun că la Cascada Bigăr turiști vin ca în vremurile de dinainmte de prăbușirea unei părți din cascadă. Zona oferă și alte atracții turistice pe lângă zona Bigărului: Morile pe apă de la Rudăria, Cascada Moceriș, Lacul Dracului, Lacul Gura Golumbului, orașul Anina cu muzeul mineritului, Mânăstirile Almăj-Putna și Țara Almăjului și multe alte locuri spectaculoase. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button