SOCIAL

Cât costă meditațiile copiilor. Părinţii plătesc chiar mai mult de 2.000 de euro pe an.

Last Updated on mai 24, 2022 by Toma Mihai

Doar unul din trei elevi se simte pregătit pentru examenele de Bacalaureat sau Evaluare Naţională, astfel că peste 60 la sută dintre copii fac meditaţii la cel puţin la o materie.

Interesul cel mai ridicat, în momentul de față, este pentru elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională. Timpul mediu alocat săptămânal pentru meditaţii este mai mare de două ore.

O oră de meditație la matematică costă 40 ron, la domiciliul profesorului. Dacă părintele vrea ca profesorul să meargă acasă la elev, acesta scoate 50 de lei pentru ora de meditație.

În ultima perioadă se observă un interes tot mai mare acordat și meditațiilor pentru elevii din clasele primare.

Anunț: „Profesor titular cu studii de specialitate pentru învățământ primar, ofer ajutor teme și meditații la română, matematică si engleză în vederea recuperării materiei, actualizarea și consolidarea cunoștințelor pentru elevii din clasele P-4. În vacanță organizez „Școala de vară”.

Astfel de anunțuri sunt cu zecile pe toate platformele de profil din țară, iar calculele arată cam aşa. În mediul rural o oră poate costa 50, chiar 60 de lei. În oraşele mari, suma se poate apropia și de 100 de lei pe şedinţă.

Reamintim că profesorilor le va fi interzis prin lege să facă meditații cu elevii de la clasă. A fost anunțul ministrului Educației Sorin Cîmpeanu. Prevederea ar putea intra în vigoare încă din anul școlar 2022-2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button