MONDEN

Cătălin Botezatu vorbeşte despre relaţia pe care a avut-o cu Elena Ceauşescu: „Nu era uşor să fiu preferatul ei”

Last Updated on mai 18, 2022 by Toma Mihai

Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai renumiţi designeri de modă din România. Acesta a cunoscut succesul pe vremea comunismului, ca model, fiind atunci şi preferatul Elenei Ceauşescu.

Şi-a început cariera în modă în anul 1984, ca manechin al Casei de Modă Venus, condusă de Zina Dumitrescu. În anul următor, a primit, la Frankfurt, titlul de Cel mai bun manechin al anului în Europa. A devenit cunoscut rapid şi în România, căci cea care l-a susţinut întotdeauna a fost Elena Ceauşescu, soţia dictatorului.  

„Familia Ceauşescu era o familie extrem de simplă, de normală. Erau haioşi, se distrau. Cred că ar fi putut face lucruri frumoase, dacă ar mai fi trăit. Noi am avut o relaţie foarte frumoasă şi foarte bună. Într-un complex de împrejurări, doamna Elena Ceauşescu a anunţat că mă doreşte doar pe mine să îi ofer flori, am devenit într-un mod tacit preferatul ei. Datorită dânsei, în mai puţin de 24 de ore, am primit buletin de Bucureşti. Au urmat şi intimităţi, dar mai târziu. Dar nu era uşor să fiu preferatul Elenei Ceauşescu.  

La fiecare ofertă de flori, trebuia să fiu cu analizele la zi, nu trebuia să fiu răcit. Am avut şansa să mai merg, să mai beau câte o cafea prin Palatul Primăverii. S-a scris că am fost amantul Elenei Ceauşescu, ce pot să spun eu e că am avut o relaţie foarte specială, dar un bărbat adevărat nu spune niciodată ce femei a avut. Prin patul meu au trecut foarte multe femei celebre, cu soţi celebri, sau măritate în acel moment”, a declarat Cătălin Botezatu.  

A avut şansa de a plece definitiv din ţară, dar a refuzat ofertele şi a decis să-şi creeze un viitor de succes în modă pe plan naţional.

„Modellingul în vremea comunismului era foarte fain, dar munceam foarte mult. Eu am început la 18 ani, la Centrul de Cercetare al industriei uşoare, era cel mai înalt forum de fashion, lucram cu carte de muncă. Am avut şansa să cunosc toţi preşedinţii de stat care au vizitat România, pentru că ori de câte ori aveau o vizită, familia Ceauşescu, în programul pe care îl aveau, includeau şi o prezentare de modă. Uneori aveam şi două prezentări de modă pe zi, iar în celelalte zile stăteam în probe”, a mai povestit designerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button