SOCIAL

Câți bani se dau la nuntă în 2022. S-a mărit darul

Last Updated on mai 26, 2022 by Toma Mihai

Pentru că perioada pandemiei a durat două veri, mulți au fost nevoiți să își amâne evenimentul fericit. Acum numărul evenimentelor de acest fel au explodat! Așa că dacă trebuie să ajungi anul acesta la vreo nuntă, trebuie să știi cât să scoți din buzunar.

Atunci când lași darul pentru nuntă, trebuie să știi că există câteva lucruri de luat în considerare. Acestea sunt: bugetul cheltuit de miri, relația cu fericitul cuplul și dacă vii singur sau însoțit la nuntă.

Bugetul unei nunți în România variază între 6.000 și 10.000 de euro, excluzând locația și meniul de nuntă, însă cifrele arată că, de multe ori, mirii ajung să cheltuiască cu până 30% mai mult decât și-au propus initial, spun cei care planifică evenimentele.

În ceea ce priveşte darul de nuntă, suma corectă pe care trebuie să o dai este calculată după o formulă foarte simplă: prețul meniului x 2. Dacă acesta a costat 250 de lei, ar trebui să oferiţi ca dar minimum 500 de lei.

Darul se shimbă dacă sunteți părinţi, naşi, fraţi şi prieteni foarte apropiaţi. Atunci ar trebui să lăsați în plic o sumă de bani mult mai mare decât un invitat obişnuit. De obicei, naşii le oferă finilor un dar de nuntă de minimum 1500 de lei de persoană.

Părinţii oferă câteodată mai mult, dar asta în funcţie de situaţia lor financiară. Şi rudele apropiate dau ceva mai mulţi bani decât un invitat obişnuit, undeva la 600-700 de lei de persoană. În cazul în care vei merge cu partener/parteneră, suma se va dubla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button