ACTUALITATE

Cazul româncei ucise de un rechin în Egipt a creat panică în rândul turiștilor

Last Updated on iulie 4, 2022 by Toma Mihai

O turistă i-a cerut lămuriri „doamnei Cristina”, ghid turistic în Egipt.

„Ce pot spune sigur este că zona este închisă momentan. Se încearcă vânarea rechinului, iar noi măsuri de protecție au fost instalate. Cu siguranță, foarte curând rechinul va dispărea din peisaj, iar lucrurile vor reveni la normal”, a scris reprezentanta agenției Ramses Poy, prin care mai mulți români au mers în Egipt.

Ghidul turistic a mai explicat că „în alte zone ale Hurghadei intrarea în mare este permisă, la fel și excursiile pe mare, dar unele hoteluri au hotărât să țină plajele închise în această perioadă”

„E foarte trist ceea ce se întâmplă, dar, încă o dată, sfatul meu este să vă bucurați de vacanțele pentru care ați muncit atât și să aveți grijă în general atunci când intrați în mare. Indiferent că este vorba despre Marea Roșie sau oricare alta”, a mai transmis românca.

Reprezentanta agenției turistice prin intermediul căreia se poate merge în Egipt a mai arătat că „oamenii nu sunt hrana preferată a rechinilor ,de aceea doar mușcă și nu devorează în totalitate”.

„Nu este o zonă în care rechinii vânează în mod normal. În primul rând apa este foarte mică și exista recif. Rechinii evită reciful. În plus zona este plină de delfini, ei acționează ca o “barieră” în calea unui rechin care încearcă să se apropie”. Conform informațiilor, decesul s-a produs ca urmare a atacului unui rechi.

Sursa ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button