ACTUALITATE

Ceață densă în această dimineață în Mehedinți! Recomandări

Last Updated on ianuarie 11, 2024 by Erceanu Ileana

Datorita vizibilității reduse din cauza ceței, polițiștii mehedințeni recomanda conducătorilor auto multă  prudență.

Având în vedere faptul că pe sectoarele de drumuri naționale și județene și-a făcut apariția fenomenul de ceața, împrejurări în care circulația autovehiculelor este îngreunată datorită scăderii vizibilității, pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite, polițiștii monitorizează atent acestor categorii de drumuri .

Ceaţa persistentă reprezintă un factor perturbator pentru circulaţia autovehiculelor, din cauza vizibilităţii scăzute. Ea este asociată şi cu posibilitatea întâlnirii unor porţiuni umede, care determină scăderea aderenţei pneurilor la suprafaţa părţii carosabile. În aceste condiţii, conducătorii de autovehicule trebuie șă reducă viteza de deplasare şi să folosească luminile de întâlnire, măsuri menite să prevină producerea evenimentelor rutiere nedorite. Cei de la volan trebuie să-şi asigure o bună vizibilitate, fiind necesar ca ştergătoarele de parbriz şi instalaţia de climatizare să fie în stare bună de funcţionare. Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceaţă, din cauza unei defecţiuni, accident sau alte împrejurări, prezenţa acestuia trebuie semnalizată atât prin luminile de poziţie şi cele de avarie cât şi prin folosirea triunghiurilor reflectorizante.

De asemenea, polițiștii recomandă participanților la trafic:

– să nu depăşeasca coloana de autovehicule oprite la semafor;

– să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;

– să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc;

– să nu claxoneze inutil;

– să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button