ACTUALITATE

Centrală nouă la Ișalnița

Last Updated on februarie 26, 2024 by Erceanu Ileana

O nouă centrală electrică pe gaze va fi construită la Ișalnița în locul celei pe cărbune. Ministerul Energiei a semnat contractul de finanțare în cadrul Programului-cheie 2.

La Ișalnița se va construi o nouă centrală, echipată cu ciclu combinat pe bază de gaz natural. Pe 23 februarie 2024, Ministerul Energiei a semnat contractul de finanțare în cadrul Programului-cheie 2 privind construirea de capacități electrice de tip turbină cu gaz cu ciclu combinat (CCGT), care pot fi adaptate pentru funcționarea pe hidrogen necesare pentru realizarea tranziţiei de la cărbune şi pentru echilibrarea reţelei, a anunţat ministerul.

Obiectivul General al Proiectului îl reprezintă construirea unei centrale electrice cu ciclu combinat pe bază de gaz natural, de aproximativ 850MW la Ișalnița judeţul Dolj”, se menţionează în comunicat.

 Valoarea acestui contract decontată din Fondul pentru Modernizare este de 253,125 milioane de euro, iar finanțarea se va face din Fondul pentru modernizare, al cărui beneficiar este Societatea CCGT Power Ișalnița SA.

 Centrala pe gaze de la Ișalnița va fi dezvoltată de CCGT Power Ișalnița S.A., societate în care Complexul Energetic Oltenia S.A. detine 59,9% din capitalul social și Alro S.A. deține 40,1%, din capitalul social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button